Fjorton månader senare…

Fredagskrönikan som jag startade upp den 30 april 2011 och som varade under drygt fyra och ett halvt år fick sitt slut på Nyårsafton för snart 14 månader sen. Det blev inte mindre än 234 krönikor under den här tiden, med personligt tyckande och tänkande om det mesta.
Orsaken till nedläggningen av Fredagskrönikan var helt enkelt tidsbrist. Efter att ha tagit jobbet som marknadschef på Trelleborgs FF i oktober samma år blev det i princip omöjligt att kombinera det egna företagandet, alla quiz och ett mer än hundraprocentigt engagemang i TFF med att skriva en krönika varje fredag.
Jag ska inte påstå att jag saknat prestationsångesten som varje torsdagsmorgon gjorde sig påmind och som steg i takt med att tiden för deadline närmade sig.
Men jag har saknat skrivandet!
Och jag har även saknat delar av det fokus som man måste ha för att hålla sig ajour med allting som händer, både lokalt och i världen.

14 månader senare har jag låtit skapa en blogg. En blogg som helt bygger på mina egna premisser. En blogg där jag skriver när jag har tid och när (och om) jag har lust. För nånstans måste saker ventileras och då är det bättre att göra det i min egen blogg än någon annanstans.
Kanske har jag under resans gång även blivit lite inspirerad av Ulf Lundells blogg Badgers Drift, som hade sin premiär till Lucia förra året, men bara lite…

Det kommer att bli personliga aspekter på sport, musik, litteratur, film och tv. Men även på företagande, Trelleborgs näringsliv och politiker. Jag kommer dessutom att tjata ut er med listor och statistik. Kanske blir det någon anekdot från de alla möten och intervjuer jag haft med artister och andra kändisar. Det är även ganska troligt att det kommer att handla om TFF, med tanke på min roll som marknadschef där.
Men allra först blir det invånarstatistik och tankar om kommunfullmäktigemötet i veckan…

I gårdagens Trelleborgs Allehanda rapporterades det nämligen från måndagens möte med kommunfullmäktige. Förutom alla fula påhopp och idiotiska kommentarer var där en sak som slog mig. Trelleborgs nya styre vill nu flytta målet för att bli 50 000 invånare i kommunen från år 2025 till 2028. Detta för att det ska bli mer realistiskt, säger det nya kommunalrådet Torbjörn Karlsson. Det tidigare kommunalrådet Ulf Bingsgård invänder med att man måste sätta upp tuffa mål.
Själv kan jag med fjolårsstatistiken till hjälp konstatera att om man fortsätter i samma takt som man gjort under 2014, så når man målet på 50 000 invånare lagom till sommaren 2066 – alltså om 52 år!
Om jag mot förmodan lever så är jag 103 år gammal.
Kanske sitter jag på himmet då och spelar hög volym på gamla vinyler från 70-talet och skanderar att ”det var bättre förr…”
Ja vem vet…

Kanske var det bättre förr, glamrocken var det i alla fall! Så här såg det ut när The Sweet just släppt singeln Teenage Rampage, mitt i den brinnande glamrocken med glitter, glamour, paljetter, smink och platådojor anno 1974!

https://www.youtube.com/watch?v=56URBUpOO-E